KARAKTERISTIKE PROIZVODA:
Kuhanje u glinenom posuđu je najzdraviji način pripreme hrane. Važne značajke našeg vatrostalnog posuđa je da se prilikom kuhanja ne gube vrijedni nutrijenti iz hrane, održavaju toplinu hrane 4-5 sati nakon kuhanja, mogu se koristiti na plinskom i električnom kuhalu, u pećnici i na ognjištu. Čišćenje i održavanje je jednostavno: posuda se napuni toplom vodom i nakon sat vremena se očisti spužvicom. Važno je i izbjegavati ekstremne promjene u temperaturi, dali toplo ili hladno.
Posuđe za kuhanje ili serviranje hrane izrađujemo iz certificiranih materijala koji jamče čvrstoću i dugotrajnu uporabu. Ponosni smo da možemo našim kupcima jamčiti potpunu zdravstvenu sigurnost prilikom kuhanja i serviranja hrane u našim posudama. Upravo je Hrvatski zavod za javno zdravstvo dalo pozitivnu ocjenu o zdravstvenoj ispravnosti materijala, bez olova i kadmija.
Naši proizvodi su sa ponosom ručno rađeni i po tome smo prepoznatljivi. Iz tog razloga naši materijali rezultiraju prirodnim varijacijama od komada do komada, što podrazumjeva pojavu nepravilnosti u bojama glazura, teksture i završnog izgleda – i to je nešto čime se ponosimo. Ne smatramo da su ove karakteristike greške u proizvodnji nego samo povećavaju estetsku vrijednost proizvoda.
Ističemo i mogućnost personalizacije proizvoda pa nam se slobodno obratite sa Vašim potrebama!