Stvaranje s ljubavlju

Početak, kao mnogi počeci, u kućnoj garaži 1993.godine, na lončarskom kolu kućne izrade, na nožni pogon, Masimo Jenkel krenuo je u avanturu života…
Upoznavanje materijala i procesa kroz mnogo pokušaja i učenja, istraživanje povijesti keramike i suvremenih tendencija te prihvaćanje rizika i izazova poduzetništva – rezultat toga je kvalitetan proizvod i dobar dizajn koji će biti dio vašeg života kroz mnoge godine.

Jedna od naših vizija je očuvanje tradicijskih obrta, pa smo u naše proizvode uključili elemente domaćih majstora u drugim materijalima – drvo, staklo, kovano željezo. Svaki komad je umjetničko djelo.

Dugogodišnje iskustvo omogućilo nam je da našim kupcima ponudimo izradu personaliziranih proizvoda. Posljednjih 10-ak godina uspješno surađujemo s arhitektima i dizajnerima na realizaciji personaliziranih projekata i potpuno novih proizvoda za tržište – na temelju 3D dizajna izrađujemo 3D modele, prototipove i kalupe za reprodukciju. Dizajneru su dostupne odgovarajuće gline i glazure koje će se koristiti u izradi proizvoda.

Napominjemo da nas kupci mogu kontaktirati prije narudžbe ili kupnje, a po potrebi možemo oblik, veličinu ili boju proizvoda prilagoditi njihovim potrebama. Mala proizvodnja u malim serijama omogućuje nam da u izravnom kontaktu s kupcem izradimo najbolji proizvod za njegove potrebe.

Timeline

VIZIJA I MISIJA

Dizajnirati i izraditi. Pokazati i ispričati. Biti snalažljiv. Biti iskren. Biti odgovoran. Biti direktan. Koristiti ruke. Kombinirati staro i novo. Krenuti mali. Biti human. Rasti polako. Zapošljavati. Biti dio zajednice. Sačuvati tradicijske i umjetničke obrte. Dati poštovanje ručnom radu. Slaviti proces i materijale. Dopustiti da sve ovo vodi ka nastanku jednostavnih, predivnih predmeta.

Nagrade